אם גם אתם נמצאים בתהליך קבלה לתואר ראשון או שני באוניברסיטה או במכללה ושואלים את עצמכם כל מיני שאלות הקשורות למלגות בכדי להקל על עצמכם את מימון התואר, הנה כמה שאלות ותשובות בנושא.
- מי זכאי לקבל מלגת לימודים?
ובכן, יש לא מעט סטודנטים שיכולים להגיש בקשה למלגה והאמת היא, שכמעט כל סטודנט יכול. חיילים משוחררים, סטודנטים אשר מתגוררים בערים ספציפיות, סטודנטים עם בעיות על רקע סוציו אקונומי, אמהות חד הוריות, סטודנטים שרוצים לקחת חלק במעורבות חברתית, סטודנטים שלומדים במוסדות הפועלים בשיתוף עם ארגונים ספציפיים כמו משרד החינוך למשל – אלו ועוד זכאים למלגת לימודים.
- מה גובה המלגה שכל סטודנט שמגיש בקשה מקבל?
ובכן זה מאוד תלוי בסוג המלגה ובמוסד האקדמי בו אתם לומדים. יש מלגות בגובה של כמה אלפי שקלים בודדים בשנה, לעומת זאת יש מלגות במימון מלא, ככה שיש סטודנטים שיכולים לקבל אפילו מימון מלא לכל התואר במכללות עם שכר לימוד גבוה במיוחד. למשל, עמותת שותפיות רוטשילד קיסריה מעניקה מלגות לסטודנטים הרשומים לתואר ראשון בגובה של מימון שכר לימוד מלא ועל בסיס מצב סוציו אקונומי וזו רק דוגמא אחת מיני רבות.
- איך מגישים בקשה למלגה?
ובכן, גם זה מאוד תלוי במוסד האקדמי בו אתם לומדים. יש מקומות שניתן להגיש את כל הבקשה בצורה מקוונת, לעומת מקומות שעדיין עובדים על פי השיטה המסורתית ולכן יש להגיש את הטפסים בצורה ידנית.
- איך אני בודק אם מגיעה לי מלגה?
ובכן כל מה שצריך לעשות הוא פשוט לבדוק את כל סוגי המלגות שקיימות, לשים לב האם יש התאמה בין הקבוצה אליה אתם שייכים לבין סוג המלגה ולנסות את מזלכם.